O NAS

Stację chleba Bochniak tworzą ludzie, dla których pieczenie to coś więcej niż praca.

Wypiekamy pieczywo najwyższej jakości z niestandaryzowanej chemicznie mąki, pochodzącej z małego młyna w Ciechanowcu. W czasach, w których pieczywo tworzy się szybko, tanio i z dużą dawką ulepszaczy, spulchniaczy i stabilizatorów, my kierujemy się prostotą i naturalnością.

Skład chleba jest wzruszająco prosty:
mąka żytnia typ 720, woda, sól kłodawska
oraz ostatni, równie ważny składnik – czas, bez którego nie da się zrobić dobrego chleba. Do żadnego z naszych wypieków nie dodajemy drożdży piekarniczych.
Nasz chleb dojrzewa i jest kiszony w trzech etapach przez 18 h. Dzięki temu nasze pieczywo jest zdecydowanie zdrowsze, nie kruszy się i o wiele dłużej zachowuje swoją świeżość.

 

Podsumowując, nasze wypieki powstają z dbałością o jak najwyższej jakości składniki (już na etapie mąki),
w oparciu o stare receptury i myślenie o chlebie jako o powszednim, prostym, smacznym i nade wszystko zdrowym produkcie,
który towarzyszy nam co dzień przez całe życie.

AKTUALNIE WYPIEKAMY:

CHLEB ŻYTNI NA ZAKWASIE
– MASA OK. 1200 G

Masz pytania?

Skontaktuj się z nami!

Stacja Chleba Bochniak
ul. Kolejowa 25
Mierzęcice
tel. 516318811
mail: biuro@stacjachleba.pl