Stację chleba Bochniak tworzą ludzie, dla których pieczenie to coś więcej niż praca.
Wypiekamy pieczywo najwyższej jakości z niestandaryzowanej chemicznie mąki, pochodzącej z małego młyna w Ciechanowcu. W czasach, w których pieczywo tworzy się szybko, tanio i z dużą dawką ulepszaczy, spulchniaczy i stabilizatorów, my kierujemy się prostotą i naturalnością.
Skład chleba jest wzruszająco prosty: mąka żytnia typ 720, woda, sól kłodawska oraz ostatni, równie ważny składnik – czas, bez którego nie da się zrobić dobrego chleba. Do żadnego z naszych wypieków nie dodajemy drożdży piekarniczych. Nasz chleb dojrzewa i jest kiszony w trzech etapach przez 18 h. Dzięki temu nasze pieczywo jest zdecydowanie zdrowsze, nie kruszy się i o wiele dłużej zachowuje swoją świeżość.
Podsumowując, nasze wypieki powstają z dbałością o jak najwyższej jakości składniki (już na etapie mąki), w oparciu o stare receptury i myślenie o chlebie jako o powszednim, prostym, smacznym i nade wszystko zdrowym produkcie, który towarzyszy nam co dzień przez całe życie.